Kinesitherapie tijdens COVID-19

Kinesitherapie tijdens COVID-19

Vorige week was het heel rustig in de praktijk, even leek het alsof er geen rugpijn, nekpijn of hoofdpijn meer was! Aangezien dat 80% van de mensen ooit in zijn leven last zal hebben van lage rugpijn, is rugpijn de wereld uithelpen echter een utopie...

Niets anders meer dan Corona?

Wat ik hoor van collega’s en huisartsen is dat er precies niets anders meer bestaat dan Corona. RSV bijvoorbeeld; waar normaal deze tijd van het jaar heel veel baby’s aan het aerosolen zijn of jammer genoeg zelfs in het ziekenhuis zijn opgenomen, is er nu nauwelijks een opname in bijvoorbeeld het UZ Gent. Dat infectieziekten minder aanwezig zijn, is gezien de contactmaatregelen niet geheel vreemd. Echter rugpijn en nekpijn zijn geen dingen die samenhangen met sociale contacten in de meeste gevallen.

Wat veel mensen misschien niet weten is dat de praktijk steeds open is gebleven tijdens de 2e lockdown. Ik werk op een veilige manier, 1-op-1 met patiënten in de praktijk. Steeds met een mondmasker, handen wassen en ontsmetten. Patiënten met een lagere weerstand plan ik in als eerste in de ochtend of na de middag wanneer de praktijkruimte langere tijd vrij was.

De McKenzie-methode

Kinesitherapie blijft veilig én mogelijk

Mocht je dus last hebben van je rug, of je nekpijn speelt terug op of je hoofdpijn gaat maar niet weg, dan kan je nog steeds terecht bij mij voor een afspraak zodat je van je pijn verlost geraakt.

In het begin van de 2e lockdown hoorde ik vaak dat mensen wel even zouden wachten tot dit was overgewaaid, waarvoor ik uiteraard alle begrip heb. Wanneer je klachten blijven je dagelijks leven of je nachtrust verstoren, overweeg dan toch om actie te ondernemen. Vaak kunnen je klachten op een eenvoudige manier met enkele sessies verholpen worden. Wanneer je echt schrik hebt voor een eventuele besmetting, weet dan dat een online consult ook tot de mogelijkheden behoort.

De regering heeft het online consult in het leven geroepen tijdens de eerste lockdown. Het is namelijk perfect mogelijk om op basis van de nodige vragen en aan de hand van enkele bewegingen via een video-call jou de juiste oefeningen aan te leren en je de nodige info te geven om je klachten zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

Maak een afspraak

Aarzel dus niet, als je last hebt van je rug, nek en/of hoofdpijn; maak een afspraak met mij en ik help je er met plezier zo snel mogelijk vanaf... ook tijdens deze lockdown!

Online agenda

Heb je andere vragen, stel gerust... ik beantwoord ze met veel plezier :-)

Lieve Moyaert