Ervaringen met TeRUG Controle

Ik had elke dag rugpijn. Stekende pijn en kon niet meer met mijn handen tot aan de grond. Dit was voor mij een ramp, want ik heb 14 jaar intensief gymnastiek gedaan. Ik stelde me de vraag zo jong? Wie kan me helpen? Wanneer gaat dit over gaan?...
 
Ik ging naar de kiné, dokters, pijnstilling nemen... Maar jammer genoeg werkte dit allemaal niet. Ik werd van een vriendin doorverwezen naar Lieve. Ook kreeg ik te horen dat Lieve gespecialiseerd was in migraine. Dit was voor mij een kans om deze beide problemen aan te pakken door haar.
 
Lieve heeft me een 5 tal keer behandeld en gaf me eenvoudige oefeningen die ik thuis perfect kon uitvoeren. Na de tweede keer voelde ik al een groot verschil en was de pijn in mijn rug al heel wat minder. Zo goed als weg zelf. Ik kon het amper geloven, maar ik was zo gelukkig dat ik de pijn niet meer had!!!
 
De migraine aanvallen waren niet meer wekelijks. Ik voel me ook beter en met eenvoudige oefeningen thuis heb ik alles zelf onder controle. Als ik eens een mindere dag heb, doe ik mijn oefeningen een keertje meer.
 
Ik wil Lieve heel hard bedanken voor haar succesvolle behandeling.

E. Brusseel, 20 jaar; studente kleuteronderwijs

 

Er zijn maar een paar dingen die een lichaam niet kan verbergen, de waarheid is er eentje van. Een waarheid die tot voor heden bestond uit lichamelijke en mentale pijn, waarvan de mentale misschien nog wel de zwaarste was. Ikzelf weigerde ondanks medisch advies en na 2 rugoperaties sporten op te geven en raakte al snel gewend aan de dagelijkse portie rugpijn die ik hiervoor nodig achtte. Pijnvrij op een basketbalveld staan was als vliegen zonder vleugels. Wekelijks kinesitherapie was sindsdien dan ook niet meer weg te denken. Tot dat ene ‘magische’ halfuurtje. Zonder me echt aan te raken liet Lieve me versteld staan. En oh ja, ook met mijn mond vol tanden.
 

Na 2 sessies had ik mijn pijn in eigen handen door 1 simpele oefening. Voor het eerst in jaren vlieg ik zonder pijn of last terug over het veld. En wat voor mij het allerbelangrijkste is, zonder nadenken. Ook deze waarheid kan mijn lichaam niet verbergen.

Dankjewel, 'tovenaar Lieve'!

Yills B., 28 jaar hernia lage rug met fixatie

In januari 2017 liep ik een intraforaminale hernia L4-L5 op bij het deadliften, hoewel ik die specifieke oefening reeds een duizendtal keer had gedaan. Al snel ging het bergaf. De zenuw in m'n rug werd geprikkeld, wat betekende dat ik voortdurend pijn had, zelfs in rusttoestand. Gelukkig was de zenuw niet beschadigd maar van sporten was er plots geen sprak meer. Het was al lastig om mijn sokken aan te doen of m'n schoenveters te knopen.

Na een jaar van (een 40-tal) intensieve kine-sessies en maar liefst 2 behandelingen met cortisone, dat via injecties in m'n rug werd aangebracht, leek niets me te helpen. Toen ik me bijna had neergelegd bij een leven van voortdurende pijn, kreeg ik via mijn werk te horen over de McKenzie-therapie. Na wat opzoekingswerk besloot ik een afspraak te maken bij Lieve Moyaert, ik had toch niets te verliezen. Na een eerste afspraak leek ze vrij zeker van haar stuk: binnen enkele sessies had ze me weer aan het sporten. Met een beetje argwaan maar hernieuwde moed, zette ik m'n tanden in de dagelijkse thuisoefeningen, die ze me had voorgeschreven. Tot mijn grote verwondering leken mijn klachten na de eerste week al af te nemen. Sessie na sessie werden m'n oefeningen aangepast volgens de vooruitgang, die ik boekte. Na 5 weken stond ik opnieuw in de fitness, iets waarvan ik dacht dat nooit nog te kunnen doen. Mijn levenskwaliteit steeg opnieuw naar het punt, waarop ik pijnvrij dingen kon doen, die me anderhalf jaar lang niet waren gelukt. Na 9 sessies bij Lieve kan ik zeggen dat ik stilaan weer m'n oude fitness-niveau benader. Hiervoor ben ik haar heel dankbaar. Ik kan namelijk weer genieten van sport en van het leven in het algemeen.

Cliff M. - 35 jaar, scenarist - regisseur

Ik kamp al jaren met periodieke blokkages in mijn nek met pijn, tintelingen tot in mijn vingertoppen en een compleet onvermogen om nog vlot links en rechts te kijken als gevolg. Op foto's was nooit iets abnormaals te zien en ik liet me steeds succesvol deblokkeren aan de hand van osteopathie. Dit bood echter geen duurzame oplossing want om de zoveel tijd kwam die blokkage opnieuw de kop opsteken. Tijdens het inwinnen van een tweede opinie werd ik doorverwezen naar Lieve.
In de eerste sessie kwam zij reeds tot een diagnose die me duidelijk uit de doeken werd gedaan. We zijn aan de slag gegaan en ook al waren de manipulaties op z'n zachts gezegd niet altijd pijnloos, na 4 sessies voelde is reeds een duidelijk verschil.

Ik heb ondertussen nog geen periodieke herval gehad en ben hoopvol, mits het blijven oefenen thuis, dat dit zo zal blijven.

Bedankt Lieve!

Liesbeth M. - 40 jaar

 

Eerst stond ik er niet bij stil. Ik had wat jeuk aan de bovenkant van mijn rug. Na een tijdje begon het me op te vallen dat ik telkens weer opnieuw die jeuk voelde opkomen. Ik vermoedde dat ik last had van een droge huid en begon te smeren.

 

Dat bracht wat soelaas maar niettemin was de jeuk er elke dag opnieuw. Een huidarts bevestigde dat de huid in prima conditie was maar dat er een probleem zou kunnen zijn met enkele zenuwen die gekneld zaten tussen mijn rugwervels. Dit was nu wel het laatste waar ik aan gedacht had. Ik had helemaal geen rugpijn, enkel een terugkerende jeuk. Een kinesist die me van mijn jeuk moest afhelpen. Ik had er eerlijk gezegd geen hoge verwachtingen bij.

 

En toen kwam ik bij Lieve terecht. Dit was een heel bijzondere ervaring. Een volledig andere aanpak dan wat ik van een kinesist gewoon was. Al op de eerste afspraak ging ze op zoek naar de kern van het probleem en liet ze me voelen hoe de jeuk kon uitgelokt worden maar ook hoe diezelfde jeuk kon weggenomen worden. Ik was laaiend enthousiast! Ik had nooit gedacht dat iemand me met dit probleem zou kunnen helpen.

 

Wat heel fijn was, was het feit dat Lieve op zoek ging naar specifieke oefeningen die mijn probleem konden oplossen. Daarbij luisterde ze ook echt naar wat mijn ervaringen waren met de oefeningen en werden deze aangepast zodat ze nog beter mijn probleem konden aanpakken. Daarnaast mobiliseerde ze ook mijn rug. Vragen had ik steeds in overvloed en ook hiermee kon ik bij haar terecht. Een correcte, duidelijke uitleg mocht ik van haar zeker verwachten.

 

Momenteel ben ik zo goed als verlost van deze vervelende jeuk. Af en toe krijg ik nog een berichtje om even te informeren hoe het verder verloopt. Mocht de jeuk alsnog terugkomen, weet ik zeker dat ik opnieuw bij haar terecht kan. Ik ben Lieve heel dankbaar dat ze me heeft kunnen helpen met een probleem waarvan ik dacht dat ik het gewoon met me moest meeslepen.

 

Als het probleem weg is, besef je wat voor wonder ze verricht heeft en hoe zalig het is om geen dagelijkse jeuk meer te hebben!

 

Bedankt, Lieve, voor je efficiënte aanpak en behandeling! Mocht er mij nog iets mankeren, dan zie je me zeker terug!

LD - 34jaar

Ik had al enkele maanden last van mijn nek met uitstraling in mijn arm en een slapend gevoel in enkele vingers.. Doordat ik zelf arts ben, liet ik vrij snel een MRI maken van mijn nek. Ik werd door mijn collega fysisch geneesheer doorgestuurd naar Lieve. Lieve gaf me direct heel veel uitleg en liet me verschillende bewegingen doen met mijn nek. Als bij wonder vond zij heel snel wat het probleem was. Ik kreeg een eenvoudige thuisoefening en een grote portie motivatie!

 

Tot mijn verbazing was er heel snel verbetering merkbaar! Ik had al die tijd last gehad en door deze handige aanpak waarbij ik mezelf kon helpen, was mijn pijn heel snel onder controle en waren ook mijn vingers snel terug normaal. De consultatie nadien, mobiliseerde Lieve ook mijn nek zodat mijn klachten helemaal verdwenen waren! Het was super!

 

Toen ik enkele maanden later plots last kreeg van mijn heup en lies nadat ik intensiever was beginnen sporten, dacht ik eraan om een scan te laten maken van mijn heup. Tot ik aan Lieve dacht! Ik maakte eerst een afspraak bij haar en met één consult was de last in mijn heup zo goed als direct verdwenen.

 

Het was voor mij in het begin best vreemd als arts om de manier waarop Lieve redeneert te volgen maar het was duidelijk dat haar aanpak werkt! Hiermee wordt nog maar eens onderstreept hoe relatief de waarde is van een MRI beeld van een nek. Ik stuurde later nog verschillende van mijn collega’s naar Lieve. Allen waren ze heel tevreden!

 

Ik zou Lieve dan ook echt aanbevelen voor iedereen die eindelijk van zijn rugpijn, nekpijn, … heupklachten…vanaf wil!

Dokter M.C.

Ik had al meer dan 4jaar last van mijn nek en schouder. Ik ging meerdere keren naar de dokter, ik volgde rugschool maar dit werkte slechts voor even. Toen ik opnieuw vast zat, ging ik terug bij de dokter. We waren hopeloos want we konden niet direct iets vinden om de pijn te verhelpen. Tot mijn dokter plots zei 'Ik weet nog een kinesitherapeut waar je eens kan proberen...' Ik wou dit zeker proberen.

Door simpele oefeningen ging mijn pijn weg én bleef die ook weg! Oefeningen die je perfect thuis kan doen. Dat is super! Ik ben slechts 4 keer geweest en heb geen pijn meer door af en toe nog eens de oefeningen thuis te doen. Ik raad TeRUG Controle zeker aan, het is de moeite waard!"

Rani DH - 21jaar, studente verpleegkunde

Kaatje B. - 27 jaar, ambtenaar

Bij nek- of rugproblemen ben je bij Lieve aan het juiste adres. Ik zat onlangs met een vervelende blokkade in mijn nek. Lieve heeft me hierbij zonder zelf iets te doen geholpen. Ze stelde me wat vragen en gaf me één oefening die ik 2 à 3 keer per dag moest herhalen. Na enkele dagen was de pijn verdwenen. Hoewel ik liever een massage had gehad, blijkt Lieve's methode dus écht wel te werken.

Lies P. - 34 jaar, leerkracht lichamelijke opvoeding

Anderhalf jaar geleden kwam ik plots vast te zitten ter hoogte van mijn nek. Ik kreeg enkele kine beurten voorgeschreven maar deze brachten niet echt verlichting. Ik kreeg enorme pijnen in mijn arm en uitstraling naar mijn hand. Ik besloot een gespecialiseerde arts te raadplegen met allerlei onderzoeken tot gevolg. Alweer kreeg ik kine voorgeschreven maar de klachten bleven.

Na enkele omwegen kwam ik uiteindelijk bij Lieve terecht. Lieve stelde me vragen en liet me bepaalde oefeningen uitvoeren waarbij gepolst werd naar de pijnprikkels. Bij wonder hadden de eenvoudige oefeningen onmiddellijk hun effect. Wanneer ik nu pijn ondervind, doe ik mijn oefeningen en verdwijnen de klachten.

Al jaren kampte ik met zware migraine aanvallen. Spanningshoofdpijn etc... Ik ging bij verschillende dokters, neurologen, osteopaten,... Na hun behandeling was ik bijvoorbeeld een maand goed, weinig hoofdpijn, maar al snel kwam alles terug. Ik moest ook verschillende soorten medicatie nemen (pijnstillers, triptanen, inspuitingen), medicatie preventief nemen (Depakine Chrone) om aanvallen te vermijden of te verminderen, niets hielp.

Ik ben nu 31jaar. Ik nam die medicatie al sinds ik 14jaar was.  Via mijn schoonzus kwam ik terecht bij Lieve, bij TeRUG Controle. Lieve legt alles heel mooi uit: hoe het menselijk lichaam in mekaar zit en wat de oorzaak kan zijn van de migraineaanvallen. In tijden van Corona had ze het schitterend idee om online consultaties te geven, hiermee ben ik begonnen.

Na simpele oefeningen, deze meerdere keren te doen op mijn dag, merkte ik al vlug resultaat. Mijn hoofdpijn kwam vanuit mijn nek en ik moest oefeningen doen om deze terug soepel te krijgen.

Ook tijdens de consultaties in haar praktijk (raar om zeggen) deed het echt deugd als Lieve druk uitoefende. Lieve is echt een krak in haar vak! Iedereen moet weten hoe goed zij is!!

Dank je wel Lieve, ik ben je echt dankbaar!

Yatti Van Schoorisse, 31 jaar

yatti.jpg
 

Na verschillende therapieën en behandelingen (vnl. algemene kine en chiropraxie) in een poging mijn migraine te verhelpen, kwam ik via mijn mama bij TeRUG Controle terecht. Zij was heel goed geholpen geweest enige tijd terug en ik besloot na de zoveelste zware aanval het ook maar eens een kans te geven. Eerlijk,... ik had er weinig vertrouwen in... Ook was de afstand naar Oudenaarde voor mij bij aanvang toch een groot minpunt maar al na de eerste twee sessies voelde ik dat dit het helemaal waard was
 

Door de (simpele!) oefeningen voelde ik snel verbetering in mijn nek en rug.
Na een zestal behandelingen bij Lieve, heb ik me de oefeningen eigen gemaakt en is het bijna een automatisme geworden om ze dagelijks te herhalen. Ook mijn zithouding is dankzij de ondersteunende kussentjes veel verbeterd. Het is een gewoonte geworden om steeds een grote handtas mee te hebben met daarin een kussen.

Ook wanneer ik een migraine-aanval op voel komen, doe ik de oefeningen (iets intensiever) en lijkt de aanval dan toch af te nemen. Dit is een hele opluchting. Waar ik soms dacht dat er nooit verbetering zou komen en ik er "maar mee moest leren leven", heb ik nu ingezien dat ik het zelf in de hand heb. Ik voel me vanwege de oefeningen en het zelfstandig behandelen van een aanval meer verantwoordelijk en sterker. Achteraf gezien had ik veel vroeger deze stap moeten zetten.

Bedankt Lieve!!

Sophia DS. - 26 jaar, criminoloog

Ik ben bij Lieve gegaan op aanraden van mijn huisdokter; nadat ik al geruime tijd erge hoofdpijn had die dagen bleef aanhouden en daarbovenop steeds vaker terug keerde. Daarbij kreeg ik een blokkering van mijn schouders en nek. Die blokkering van nek en schouders is een iets wat vaker terug keert en is wellicht stress-gerelateerd. Ik was daarvoor reeds vele malen bij de osteopaat geweest die dat op die moment erg goed los krijgt.

Lieve stelde eerst een aantal vragen waaruit ze kon leren wat het probleem precies was. Ze leerde mij vervolgens enkele oefeningen en wees mij op mijn foute zithouding. Het begon met basisoefeningen en naarmate ik die beter kon, werden de oefeningen aangepast/uitgebreid zodat mijn rug terug soepeler werd.

Het is de bedoeling dat ik met die oefeningen zelf de blokkeringen los krijg. Lieve gaf mij ook een rugondersteunend kussen, waardoor ik rechter ga zitten en mijn schouders meer ontspannen houd. (zeker ook tijdens dagelijkse lange autoritten) Door het uitvoeren van de oefeningen en gebruik kussen ontstond er eerst een vervelende pijn in mijn onderrug. Daar had Lieve tijdens een volgende sessie meteen ook een eenvoudige oefening voor om de onderrug ook weer soepeler te krijgen.

Lieve geeft ook altijd heel duidelijke en plastische uitleg zodat je zelf begrijpt waardoor de pijn en blokkeringen ontstaan; met als doel dat je een andere houding aanneemt en blokkeringen kunt gaan vermijden. Lieve houdt erg veel rekening met je werk- en thuissituatie en zorgt ervoor dat de aangeleerde oefeningen niet te ingewikkeld zijn. Ze reikt tips aan over wanneer, hoe en waar je die zou kunnen uitvoeren, want oefening baart kunst…

De bedoeling is dat je de oefeningen erg gemakkelijk kan implementeren in je dagelijkse leven. Van zodra ik weer iets meer hinder heb van mijn nek en schouders doe ik de oefeningen vaker op de dag. Haar doel is dat je zelf de zwakke punten van uw lichaam kunt aanpakken met de aangereikte oefeningen, zodat je zelf de pijn en ongemakken sneller kan verhelpen.

Ook een tijdje nadien nam ze terug contact op om te zien hoe het lukt met de oefeningen… tevens een heel goede reminder om de oefeningen te blijven doen!

Evelien L. - 40 jaar

Migraine, het is iets waarmee ik sinds mijn pubertijd mee moest ‘leren’ leven. In mijn familie is het erfelijk. In het begin waren de aanvallen heel sporadisch en dus schonk ik er ook niet zo heel veel aandacht aan. Rond mijn dertigste zijn de aanvallen pas echt beginnen toenemen (15-20 aanvallen per maand waren geen uitzondering). Functioneren zonder medicatie was niet meer mogelijk. Ik was op het punt gekomen dat ik op zoek ging naar een oplossing voor mijn probleem. Ik startte met het nemen van preventieve geneesmiddelen, liet me vervolgens behandelen door een osteopaat, stak mijn licht op bij een neuroloog in de hoop dat die me een wondermiddeltje kon voorschrijven.

Helaas kon bovenstaande geen verlichting brengen. Ik was ervan overtuigd dat ik nu alles had geprobeerd tot ik via facebook Lieve haar post zag verschijnen en ik voorzichtig eens polste of zij ervaring had met het behandelen van migraine patiënten. Het moet gezegd, ik voelde me meteen aan het juiste adres! Samen zijn we op zoek gegaan naar de onderliggende oorzaak en stap voor stap kon ik zelf aan de slag met de oefeningen die Lieve gaf. Tussen elke consultatie zat voldoende tijd waardoor het merkbaar was of de oefening het gewenste effect had of niet. Tussendoor werd er contact gehouden om te zien of er bijsturing nodig was. Na 7 sessies kan ik zeggen dat mijn aanvallen aanzienlijk afgenomen zijn. Wanneer er zich toch één zou voordoen, kan ik – dankzij de oefeningen – dit zolang mogelijk uitstellen.

Lieve, enorm bedankt voor de doeltreffende en professionele aanpak. Dankzij jouw expertise beheerst mijn migraine niet langer mijn leven. Ik ben een believer in Lieve’s aanpak en raad deze ten volle aan!"

An B. - 36 jaar

 

Ik ben Daphny en ik ben 30 jaar. In 2016 werd ik gezegend met een tweelingzwangerschap. Een zwangerschap die zeer moeizaam verliep en al vroeg lag ik te bed. Vanaf 20 weken moest ik al rust nemen en van 30 tot 35 weken heb ik in het ziekenhuis plat moeten liggen. De baby's werden geboren en de rush kwam er. Veel rusten kwam niet aan de orde en de postnatale kinesitherapie al zeker niet. 

 

Enkele maanden na de geboorte kreeg ik pijn in mijn rechterheup. Een pijn die eens opkwam, bleef ook na verloop van tijd hangen en werd een dagelijkse last. Na 3 verschillende artsen te hebben geconsulteerd, kwam het verdict: een operatie. Na veel wikken en wegen, heb ik beslist dit te laten doen. Niet evident met 2 baby's van een paar maanden oud maar uiteindelijk kon ik niet verder. De operatie was goed verlopen maar de revalidatie ging heel moeizaam. Het werd me allemaal te veel en de pijn bleef ook zoals voorheen. Ik kon fysiek niet wat iemand van mijn leeftijd kon. Ik was gefrustreerd, moedeloos, kwaad en vooral verdrietig dat dit op mijn pad kwam. We gingen verder en bleven verder doen. Ik werd van de ene dokter naar de andere gestuurd. De arts van de heup zei dan plots dat er geen probleem meer was met mijn heup want hij had ze anatomisch perfect gemaakt. Het kan niet meer die heup zijn maar mijn bekken. 

 

De fysiotherapeut in het ene ziekenhuis ging niets doen want ja, het ging wel beter worden met wat medicatie (lees: zware pijnstillers en ontstekingsremmers). Na een consultatie in een ander ziekenhuis kreeg ik infiltraties en uiteindelijk een denervatie. Eindelijk pijnvrij en ik kreeg terug kracht. Kracht om te sporten, te bewegen en verder te gaan met alles wat zolang stil stond door mijn dagelijkse pijn. Het was voorbij, oef. Tot ik weer dagelijks wakker werd met pijn in mijn rechterheup. Gaan we terug opnieuw verder met wat er allemaal al is gebeurd of maken we er een nieuw hoofdstuk van? Nog een keer... 

 

Ik ging bij een nieuwe osteopaat en ik kreeg het advies om iemand te zoeken die los stond van mijn traject ervoor. Na wat Google - speurwerk, kwam ik bij Lieve uit. Zou dit dan eindelijk de oplossing bieden? Opnieuw trok ik moedeloos, gefrustreerd en verdrietig naar Lieve. Het eerste gesprek was zeer positief. Ze luisterde naar me, deed haar onderzoek en bracht haar idee van wat er loos was over. Ik wou hiermee zeker verder: baadt het niet, schaadt het niet en uiteindelijk liep ik al jaren naar verschillende dokters. Lieve keek verder dan enkel de pijn die ik had. Na 2 sessies was ik zo opgelucht. De pijn was minder en als die er was kon ik ze oplossen met de oefeningen die Lieve me gaf. Ik kon wel huilen van opluchting. Jaren heb ik veel geld (en vooral tijd en energie) uitgegeven aan doktersbezoeken, medicatie, kinesitherapie met uiteindelijk steeds terug pijn. Al snel werd duidelijk waar het probleem zat. Ik kreeg oefeningen mee en ging wekelijks langs. Na enkele keren ging ik tweewekelijks naar de praktijk. 

 

Ondertussen heeft Lieve me 'los gelaten'. Ik kan mijn pijn zelf onder controle krijgen. Nooit gedacht dat dit me ging lukken. Ik ben al een tweetal maand niet meer bij Lieve geweest maar ik kan gewoon mijn leven leiden zoals ik het wil. Ik doe E - fit, spinning en cross nu het hele huis rond. Overdag geef ik les en loop ik de trappen op en af zonder een kick. Heb ik dan toch eens pijn? Dan doe ik wat Lieve me geleerd heeft. Dank je wel, Lieve. Je gaf me Terug Controle en levenskwaliteit. Door de pijn was dit beide ver te zoeken. 

Voor het eerst in mijn leven kan ik het tempo volgen van alles wat belangrijk is voor mij.

 

Super vele groetjes! 

En nog keer bedankt!

Daphny R. - 35 jaar, leerkracht

Ik heb al jaren last van nek- en rugpijn en kreeg de diagnose van fibromyalgie. Lieve gaf me oefeningen zodat ik niet afhankelijk bleef van een kinesist. De oefeningen hielpen echt goed, ze wist goed waar ze op moest werken. Door de oefeningen en mij amper te moeten aanraken, dacht ik eerst niet dat het iets zou uithalen, maar ik moet niet meer naar de kinesist. Ik trek mijn plan met mijn oefeningen, ik ben zeer content!

Camille DP. - 24 jaar, onthaalmedewerkster

 

"Ik was aangenaam verrast door de grondigheid waarmee mijn voeten en gang werden onderzocht. Fijn om uitgelegd te krijgen wat onderzocht wordt alsook toelichting bij de resultaten te krijgen. Dit alles op een vlotte manier. Toen ik een weekje later mijn nieuwe steunzolen in mijn schoen had, merkte ik meteen verschil op in mijn houding. Alsof mijn lichaam terug in balans kon gaan komen. Dit zijn dus echt actieve zolen! Dank je wel, Heidi!"

P.W.