Kinesitherapie op maat

Hoe ziet een behandeling bij TeRUG Controle er uit?

 • Na een grondige anamnese en klinisch onderzoek, wordt jou een specifiek behandelplan voorgesteld.

 • Je hebt steeds de mogelijkheid om vragen te stellen of feedback te geven zodat ik het behandelplan kan aanpassen waar nodig.

 • Tijdens ieder consult worden je klachten opnieuw geëvalueerd én wordt het behandelplan geoptimaliseerd.

 • Na maximaal 5 consulten is er een grondige tussentijdse evaluatie. Indien nodig verwijs ik je terug naar de arts.

 • Je (huis)arts krijgt altijd een schriftelijk verslag, ook wanneer je bijvoorbeeld maar 2 consulten had.

Voor wie is TeRUG Controle geschikt?

 • Patiënten die zelf de verantwoordelijkheid willen opnemen voor hun gezondheid en welzijn.

 • Patiënten die samen met ons actief op zoek willen gaan naar een langdurige oplossing van hun klachten.

 • Patiënten die willen investeren in hun gezondheid.

 • Patiënten die bereid zijn om te luisteren naar onze adviezen.

Voor wie is TeRUG Controle NIET geschikt?

 • Patiënten die een massage verwachten of gelijk welke andere passieve behandeltechniek.

 • Patiënten die niet willen investeren in hun gezondheid en slechts op zoek zijn naar een Quick Fix, een kortdurende niet blijvende oplossing.

 • Patiënten die verwachten dat wij hun probleem zal oplossen.

 • Patiënten die niet willen luisteren naar onze adviezen.

Rugklachten

Rugpijn, lumbago, hernia, discus bulging, artrose, stenose, ...

Zowel met een acute lumbago, een discus hernia als chronische lage rugpijn die uitstraalt in uw been kan u bij TeRUG Controle terecht voor een evaluatie van uw probleem.


Uw vragen worden zoveel mogelijk beantwoord en in de meeste gevallen kan een zinvolle behandeling opgestart worden. De nadruk ligt op het zelf leren behandelen maar wanneer u hulp nodig heeft, zal deze uiteraard aangeboden worden.


Bij enkele patiënten zal kinesitherapie geen blijvende oplossing geven en is een doorverwijzing naar de pijnkliniek, podoloog, orthopedist, neurochirurg, ... nodig. In dit geval wordt u zo snel mogelijk doorverwezen en gaan geen tijd en kosten verloren.

 

Nekpijn - Hoofdpijn

Nekpijn, trapeziussyndroom, TOS, hoofdpijn, migraine, ...

Heeft u een acute scheefstand van de nek? Word je elke dag wakker met een stijve nek? Of heb je al maanden last van hoofdpijn of migraine? Minder kracht of tintelingen in je arm?


Een grondige bewegingsanalyse van de nek bij TeRUG Controle zal je leren wat jij kan doen om je nek-, hoofd- of armpijn terug onder controle te krijgen.


Is een doorverwijzing noodzakelijk, dan zal je geen tijd verliezen. Je krijgt een verslag mee voor jouw behandelende arts en in samenspraak met u zullen de verschillende opties besproken worden.

 

Andere gewrichtsklachten

Schouderpijn, kniepijn, heupklachten, peesletsels, frozen shoulder, rotator cuff...

Wat bij rug- en nekpijn van toepassing is, kan ook bij een schouder, heup, knie, enkel...


Zowel acute als chronische problemen worden geanalyseerd op basis van bewegingen om zo op een efficiënte en snelle manier tot een geschikte behandeling te komen.


Geen 30 sessies voor je knie/schouder/heup... maar leer wat je zelf kan doen. Bij TeRUG Controle wordt de patiënt begeleid om het herstelproces van zijn lichaam te ondersteunen en te bevorderen.


Blijkt na de evaluatie dat u meer gebaat bent met een intensievere kinesitherapie behandeling of met een ingreep, dan verwijs ik u zo goed mogelijk door naar een collega of gespecialiseerde arts.

Mechanische diagnose en therapie

Wanneer je buikpijn hebt, zal de arts de oorzaak zoeken om tot een correcte diagnose te komen en hierop een specifieke zinvolle behandeling toe te passen. Hiervoor zal hij in eerste instantie bloedtesten uitvoeren en eventueel urine- en stoelgang laten onderzoeken om te kijken welk orgaan niet goed of onvoldoende functioneert.


Rugpijn is, net zoals buikpijn, slechts een symptoom. Ook hier moet een correcte diagnose gemaakt worden om zo een specifieke en zinnige behandeling te kunnen opstarten. De functie van de rug is bewegen en ondersteunen van het lichaam. Er moet dus in eerste instantie een houdings- en bewegingsonderzoek gebeuren. Dit wordt jammer genoeg zelden of nooit volledig uitgevoerd!
Er zijn wereldwijd slechts 75 Certified McKenzie klinieken (waarvan 39 in de Verenigde Staten). Hier krijgt de patiënt de garantie dat hij steeds onderzocht zal worden door een gediplomeerd MDT McKenzie therapeut. Dit is een arts of kinesitherapeut die een vierjarige postgraduaat opleiding succesvol afrondde bij het Internationaal McKenzie Instituut.