Lieve Moyaert

Kinesitherapeut - Manueel therapeut - Dip MDT McKenzie

°01-05-1985 Moeke van Miel en Robin, twee prachtige kinderen en echtgenote van Charlotte. Opgegroeid als jongste van drie kinderen en steeds vol energie.

Lieve is een zeer gedreven persoon die de lat voor zichzelf steeds hoger legt. Op persoonlijk vlak maar zeker ook op professioneel vlak. Zij wil het beste uit zichzelf halen alsook het beste kunnen bieden aan haar patiënten. Na haar opleiding aan de UGent, volgde ze ook de postgraduaat opleiding tot Manueel therapeut. Vanuit haar eigen ervaring kwam ze in aanraking met het McKenzie systeem.

Als leergierige therapeut ging Lieve de basis opleiding tot Cert. MDT McKenzie therapeut volgen. Deze opleiding neemt normaal 2 jaar in beslag maar het ongeduld bij Lieve was te groot en na 1 jaar legde ze het Cert. examen succesvol af. Lieve was niet meer af te remmen en nadat ze werd toegelaten tot de Diploma opleiding trok ze in 2015 naar Austin (Texas, USA) om zich daar verder te vervolmaken. In september 2015 slaagde Lieve voor het Diploma examen in Kopenhagen en werd zo de 4e actieve Diploma MDT McKenzie houder in België. Wereldwijd zijn er slechts 430 Diploma houders.

Zowel tijdens haar universitaire opleiding als tijdens de Diploma MDT McKenzie opleiding werd wetenschappelijk onderzoek steeds uitvoerig besproken. Lieve houdt ervan klinisch relevantie wetenschappelijke studies te lezen en deze mee te nemen in haar dagelijkse praktijk.

Daarnaast is Lieve ook docent. Als praktijkassistent aan de UGent zette ze haar eerste stappen in het onderwijs. Nu assisteert Lieve bij opleidingen georganiseerd door het McKenzie Institute Benelux. Ze verzorgt ook geregeld lezingen en peer reviews voor studenten kinesitherapie of collega kinesitherapeuten en artsen.

Opleidingen en bijscholingen

Revalidatie van de lumbale wervelzuil, de visie van Dr. Gaëtan Houillon - sportarts

De belangrijkste reden voor overleg met een kinesitherapeut is lage rugpijn. Vaak is het moeilijk om het probleem goed te begrijpen, laat staan het efficiënt te behandelen en het opstellen van een aangepast oefenprogramma.

Wanneer we op zoek gaan naar een evidence-based opleiding als kinesitherapeut, is het vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. De beloftes die gemaakt worden door opleiders zijn vaak onduidelijk of misleidend.

De McKenzie-methode geeft u niet alleen het vertrouwen en de waardering van efficiënt werk, maar geeft u ook klinisch denkkader én het kritisch vermogen dat u helpt de juiste keuzes te maken in de revalidatie van uw patiënten.

 

De McKenzie methode komt vaak voor in nationale en internationale aanbevelingen met hoge betrouwbaarheidsgraad (Graad A) en het is de methode met de grootste hoeveelheid wetenschappelijke evidentie in de literatuur.

Revalidatie vereenvoudigd in 4 stappen:

  1. Evaluatie

  2. Classificatie

  3. Behandeling

  4. Preventie

 

Abonneer je op het YouTube-kanaal!