Na tal van slechts tijdelijke verbeteringen en vruchteloze therapieën, werd ze op een dag doorverwezen naar een therapeut die haar probleem met een bredere kijk aanpakte… en uiteindelijk oploste. Samen met haar aandacht voor goed schoeisel was haar interesse in het menselijke lichaam gewekt. Kinesitherapie leek een interessante studierichting, maar omdat ze al een hele jeugd lang aandacht had voor voeten, voetposities en juist schoeisel, werd podologie de logische keuze.

Van recreant tot topsporter

Heidi voltooide haar bacheloropleiding, maar merkte tijdens een wereldreis dat podologie op het Amerikaanse continent een andere, veeleer chirurgisch gerichte invulling krijgt dan in Europa. Ze trok haar stoute schoenen aan en vanuit Canada contacteerde ze David Armstrong, een gerenommeerde chirurg en autoriteit op het gebied van vernieuwend onderzoek naar diabetespodologie en niet-chirurgische podologie.  “Of ze bij hem in Tucson, Arizona (Verenigde Staten) vrijwillig stage mocht komen lopen?” Tot haar grote verbazing en jolijt was het antwoord van de bekende Amerikaanse podoloog positief.

Biomechanica, zooltherapie en ganganalyse

Heidi werkte ook 2,5 jaar lang voor verschillende praktijken van de vermaarde sportpodoloog Jo Dewijze. Toen Heidi er in het begin van haar carrière te kennen gaf dat vooral biomechanica, zooltherapie en ganganalyse haar interesseerden, werd ze sterk gestimuleerd om zich in die thema’s te specialiseren. Na enige tijd genoot ze er zo veel vertrouwen dat ze een nieuwe praktijk van de sportpodoloog in Mechelen helemaal zelf mocht opstarten: een schat aan ervaring voor Heidi en een enorme blijk van vertrouwen van haar werkgever.

Heidi voerde bijvoorbeeld de ganganalyses uit van spelers van onderandere KV Mechelen, KV Oostende en BBC Oostende. Ze werkt nog steeds af en toe samen met haar vroegere voltijdse werkgever.

Maatwerk in onderzoek en oplossing

Algemene podologen moeten noodgedwongen soms een beetje bandwerk doen, maar niets daarvan bij Heidi: zij maakt tijd om haar patiënten grondig te onderzoeken. Zo kan verdere therapie soms zelfs vermeden worden, bijvoorbeeld wanneer uit een gesprek blijkt dat de lage rugpijn van een beroepschauffeur niet door een verkeerde gang, maar door een slechte zithouding in het voertuig veroorzaakt wordt. Ze neemt ook de tijd om haar patiënten preventie bij te brengen, bijvoorbeeld door je te leren wat voor jou een ‘goede schoen’ is: die is namelijk voor iedereen anders.

Gespecialiseerd en vernieuwend

Gespecialiseerd en vernieuwend

Na jaren van nekpijn zonder oplossing werd Heidi door gemeenschappelijke  vrienden doorverwezen naar Lieve, een kinesitherapeute “die van vernieuwing houdt en innoverende technieken toepast”, zo werd haar verteld. Op de behandeltafel geraakte Heidi geïnspireerd door Lieves alternatieve kijk op kinesitherapie en het menselijke lichaam. Dat soort therapeute wilde Heidi ook zijn: gespecialiseerd en vernieuwend!

Andersom was Lieve ook geïnteresseerd in Heidi’s werkwijze, die de grens met de omliggende vakgebieden nu en dan oversteekt. “Ik vind een multidisciplinaire praktijk een geweldige meerwaarde”, bekent Heidi, “zowel voor de patiënt als voor de therapeut. De snellere communicatie is natuurlijk een voordeel, maar we leren er ook allemaal een beetje van elkaar”. Toen bleek dat er in de streek van Oudenaarde nauwelijks podologen actief waren, was de samenwerking een feit.

Ik wil graag een afspraak maken

  • Telefonisch: 0472/50.92.46 (Kinesitherapie), 0476/73.18.26 (Podologie)
  • Online: Klik hiernaast op 'Maak nu een afspraak'

Onze medewerksters zijn zowel telefonisch (0472/50.92.46) als via e-mail (info@terugcontrole.be) beschikbaar om u meer informatie te geven over onze behandelmethoden, werkwijzen en tarieven.

Aarzel dus niet om ons te contacteren!