Terwijl ze haar opleiding manuele therapie succesvol afwerkt, gaat Lieve aan de slag in een kinesitherapie-praktijk in Sint-Amandsberg bij Gent. Ze werkt, in combinatie met werk in andere praktijken, tot 60 uur per week en met een behandelwijze die haar geen echte voldoening schenkt. Door een teveel aan werk en stress belandt ze uiteindelijk zelf met rugpijn op de behandelingstafel van een chiropractor, die haar aanraadt om bij een McKenzie-therapeut langs te gaan en… deze methode blijkt te werken!

Door die positieve ervaringen met McKenzie-therapie besluit Lieve om zich zelf voor de  McKenzie-opleiding in te schrijven. Een nieuwe wereld gaat voor haar open en laaiend enthousiast over deze nieuwe methode raast ze met succes op één jaar tijd door de basisopleiding die normaal 2 jaar duurt. Na de basisopleiding mag ze haar internationale McKenzie-diplomaopleiding aanvatten en in 2015 behaalt ze – onder meer na een stage van 10 weken in Austin (Texas, Verenigde Staten) - haar diploma Mechanische Diagnose en Therapie. (MDT).

Ikigai: het beroep als een roeping voor voldoening

Ikigai: het beroep als een roeping voor voldoening

Lieve is een aanhanger van het Japanse ‘ikigai’, wat inhoudt dat je in het leven een duidelijke bestaansreden hebt. Volgens die oosterse levensfilosofie moet een job wars van financiële compensaties vooral een roeping zijn, een activiteit die je graag en goed doet en waar je bovendien anderen mee vooruit helpt. Daarom opent ze met al haar verworven kennis en inzichten in 2018 in Leupegem een eigen praktijk die gespecialiseerd is in nek- en rugklachten en migraine.

Geen doorsnee kinesitherapie-praktijk

TeRUG Controle is geen doorsnee kinesitherapie-praktijk omdat Lieve voor specialisatie gaat: ze wil een referentie zijn op het gebied van nek- en rugpijn, migraine en skeletale pijn. Zelfredzaamheid van de patiënt is altijd haar streefdoel. Een behandeling die tegelijk leerschool is, vormt de belangrijkste rode draad doorheen haar praktijk. Met dat preventieve facet wil Lieve TeRUG Controle van andere kinesitherapie-praktijken onderscheiden: het is vooral de bedoeling dat de patiënt leert te voorkomen dat eenzelfde probleem tot een nieuwe consultatie leidt.

Ik wil graag een afspraak maken

  • Telefonisch: 0472/50.92.46 (Kinesitherapie), 0476/73.18.26 (Podologie)
  • Online: Klik hiernaast op 'Maak nu een afspraak'

Onze medewerksters zijn zowel telefonisch (0472/50.92.46) als via e-mail (info@terugcontrole.be) beschikbaar om u meer informatie te geven over onze behandelmethoden, werkwijzen en tarieven.

Aarzel dus niet om ons te contacteren!