Vaak gestelde vragen vind je onderaan deze pagina, onder de video. Scroll dus zeker door!

Er is te weinig correcte en bruikbare informatie over de behandeling van migraine en hoofdpijn. In deze video bespreek ik de oorzaken van hoofdpijn en migraine. Geef ik uitleg hoe je nek de oorzaak kan zijn voor je hoofdpijn/migraine. Bespreek ik onderzoeken en het gebruik van medicatie.

Ik leg ook het belang uit van je nek en hoe je deze zelf kan onderzoeken. Aan de hand van een eenvoudige oefening, kan je voelen of jouw hoofdpijn hierop positief reageert.

Veel hoofdpijnlijders of migraine patiënten zullen met deze informatie en de uitgelegde oefening een verbetering merken in hun hoofdpijn. Ik geef met heel veel plezier deze informatie door, zodat dit beter bekend raakt voor het grote publiek.

Wanneer de oefening niet goed lukt, of je hoofdpijn verandert niet; ik ben er om te helpen. Maak een afspraak! Met de juiste begeleiding, de juiste techniek, eventueel extra mobilisatietechnieken en een goede lange opvolging, help ik je terug naar een aangenaam leven dat niet langer wordt beheerst door je hoofdpijn of migraine.

In specifieke gevallen, kan deze oefening je hoofdpijn net gaan uitlokken: GEEN Paniek! Dit wil alleen maar zeggen dat je nek betrokken is in je hoofdpijn problematiek maar dat deze oefening voor jou niet de juiste is. Kom langs en dan ga ik samen met jou op zoek naar de geschikte oefening.

Deel deze video met iedereen die je kent die last heeft van hoofdpijn en/of migraine. Hoe meer mensen deze informatie hebben, hoe meer we hoofdpijn behandelbaar kunnen maken ZONDER medicatie.

Medicatie is zeker gerechtvaardigd wanneer het een tijdelijk en sporadische hulp biedt maar een geneesmiddel is geen snoepje!

 

Ik wens je heel veel succes! Wil je een persoonlijk traject in de praktijk om je hoofdpijn en migraine aan te pakken dan help ik je heel graag verder tijdens een consult. Je kan onderaan deze pagina doorklikken naar de online agenda of telefonisch contact opnemen. Je kan ons bereiken op 0472 50 92 46.

Aan de hand van deze test, kom je binnen enkele minuten te weten of jouw hoofdpijn of migraine uit je nek komt. Op basis van je uiteindelijke score, geeft Lieve je advies wat de volgende stap is naar een aangenamer leven. Minder hoofdpijn, minder aanvallen, minder medicatie, minder angst, ...

Doe de test!

 

Lieve ontwikkelde een online screeningstest

 

Vaak gestelde vragen

Kan ik de screening op 1 dag doen?

De screening bestaat uit 2consulten. Tussen deze consulten zit minimaal 24uren en idealiter maximum 7dagen. Korter dan 24uren is niet mogelijk omdat er in de screenig een testfase moet worden doorlopen. Ik krijg deze vraag geregeld van mensen die verder af wonen. Een oplossing kan zijn dat u het eerste en tweede consult plant op 2 aaneensluitende dagen en blijft overnachten in de buurt. Er zijn in Oudenaarde veel mooie slaapgelegenheden (zie infra).

Wanneer je niet frequent hoofdpijn/migraine hebt (<4 keer per week), dan is het beter om enkele dagen tot een week tussen de 2consulten te laten om zo een duidelijk beeld te hebben na de testfase. Heb je frequent hoofdpijn of migraine (>4 keer per week) dan is de optie van 2 aaneensluitende dagen mogelijk.

Hoe verloopt de screening?

Tijdens het eerste consult (45min) zal ik in eerste instantie veel vragen stellen om alles goed in kaart te brengen:

 • Jouw symptomen: hoe vaak heb je hoofdpijn/migraine, welke intensiteit is dat, hoeveel dagen/week of per maand, welke plaats is de hoofdpijn, zijn er andere klachten zoals oorsuizen, kaakklachten, nekklachten, …
 • Jouw medicatie gebruik: hoeveel medicatie neem je nu, welke medicatie neem je, hoe goed werkt jouw medicatie?
 • Je voorgeschiedenis: sinds wanneer zijn de klachten er, zijn die toegenomen in de tijd, blijven deze stabiel, is er een ongeluk/val/trauma geweest in de voorgeschiedenis, hoe zijn jouw klachten ontstaan, …
 • Enkele heel specifieke vragen over je gezondheid: stabiel gewicht, suikerziekte, schildklierproblemen, gekende reumatische aandoeningen, …

Daarna ga ik heel grondig je nek gaan onderzoeken. Hoe soepel of stijf is die? We gaan ook aan de hand van enkele tests gaan kijken of we de mobiliteit van je nek kunnen verbeteren (ook al lijkt die helemaal OK te zijn bij het vorige deeltje) én we gaan ook kijken of we daarmee invloed hebben op je hoofdpijn. Wanneer je op het moment van het consult hoofdpijn hebt, dan zien we vaak instant zaken veranderen: zowel in je nekbewegelijkheid alsook in je hoofdpijn. Je hoofdpijn kan toenemen, afnemen, veranderen van locatie, … Dit is heel erg waardevol om tot een besluit te komen.

Ook wanneer je geen hoofdpijn hebt op het moment van het consult kunnen we veel nuttige informatie achterhalen. Dan kan ik kijken of ik, door bepaalde delen in je nek onder druk te zetten, jouw typisch pijn kan uitlokken. Dit is ook heel sterk suggestief dat je hoofdpijn vanuit je nek ontstaat. Als je geen hoofdpijn hebt tijdens het consult, dan zien we vaak dat de gevoelige punten in je nek instant minder gevoelig worden nadat we je nek losser hebben gemaakt.

Tot slot zal ik jou aanleren hoe je nu thuis gedurende een bepaalde testperiode 1 bepaalde oefening zal gaan doen. Dit is echt voor iedereen heel persoonlijk en er zijn ongelooflijk veel details waarop kan gelet worden zodat net DIE ene oefening voor jou zo waardevol zal zijn.

Bij het 2e consult (30minuten)van de screening evalueren we in eerste instantie hoe het gegaan is tijdens de testfase. Lukte het om de oefening te doen, wat was het effect van de oefening op je hoofdpijn? En welk effect had ze op jouw nekmobiliteit? We bekijken hoe je techniek was en of we daar iets moeten gaan bijwerken.
Wanneer er geen effect was, of en negatief effect (meer hoofdpijn bijvoorbeeld) dan zullen alternatieve oefeningen uitgetest worden. (Soms is het zelfs waardevol om tijdens de testfase uit te zoeken of we de hoofdpijn kunnen uitlokken vanuit je nek!)
Wanneer er wel een positief effect was maar nog onvoldoende dan zal tijdens dit 2e consult de oefeningen zo worden aangepast opdat jij er zo zelfstandig mogelijk in kan slagen om het positieve effect te versterken.

Na het 2e consult van de screening kan ik jou een zeer duidelijk beeld geven:

 • Komt de hoofdpijn uit je nek? Ja of nee
 • Kunnen we je hoofdpijn behandelen door je nek te mechanisch (dus met oefeningen) te behandelen? Ja of nee
 • Hoe ziet een eventueel verder behandelplan er voor jou uit?
 • Indien ik jou niet zou kunnen helpen, naar wie verwijs ik jou het beste door?

Is er een garantie?

Ben je na het eerste consult van de screening niet tevreden, laat het ons weten binnen de 24uren na het consult en je krijgt je geld terug. Er zullen geen vragen gesteld worden. Waarom doe ik dit? Omdat ik zeker ben van de enorme toegevoegde waarde van mijn manier van werken. Garandeer ik jou dat de screening direct al jouw hoofdpijnen/migraine zal oplossen? Neen, laat dat duidelijk zijn!

Wat beloof ik jou wel:

 • Een heel duidelijk antwoord op de vraag: 'Komt mijn hoofdpijn/migraine uit mijn nek?'
 • Een duidelijk plan van aanpak wanneer jouw onderliggend nekprobleem mechanisch kan aangepakt worden
 • Een gerichte doorverwijzing wanneer je hoofdpijn/migraine NIET uit je nek komt, of een mechanische aanpak niet werkt

 

Kan ik annuleren?

Annuleren kan tot 2werkdagen voor aanvang van je geplande consult. Dit geeft ons de mogelijkheid om iemand anders die op de wachtlijst staat te contacteren om jouw plek in te nemen. Annuleren kan ENKEL telefonisch op 0472 50 92 46, best door middel van een Whatsapp bericht.

Waar kan iets eten in Oudenaarde?

Kom je van verder, dan kan het leuk zijn om het nuttige aan het aangename te koppelen. Of gewoon omdat en mens op tijd en stond moet gegeten hebben natuurlijk! Er zijn in Oudenaarde heel wat leuke adresjes waar je terecht kan:

 • BOEF Oudenaarde: Dit is de gezelligste plek om overdag iets te eten of drinken. De kaart is met voorsprong de origineelste van Oudenaarde en omstreken! Het is dan ook niet voor niets mijn second office... Bij Hanne en Tsoike van BOEF kan je terecht voor koffie, ontbijt, brunch, lunch en verschillende zoetigheden. Wil je er heen? Vergeet dan zeker niet te reserveren om zeker te zijn van je plek! www.boef-oudenaarde.be
 • Anemoon: Ben je gek op koffie? Dan moet je bij Annemoon zijn! Ze zetten er de koffie op een heuse 'La Marzocco'! Bij je koffie hoort uiteraard ook een lekker gebak en je kan in hun winkel ook leuke geschenkjes kopen. www.anemoon9700.be
 • Peloton Café: Voor de wielergekken onder jullie. Hier kan je iets drinken en iets kleins eten terwijl je het Centrum van de Ronde van Vlaanderen bezoekt. www.crvv.be/peloton-cafe
 • 't Pand: Op de markt kan je bij Carine en Frank terecht voor een heerlijk gerecht met een drankje. Website
 • Miss Vanilla: Zin in een ijsje? Ga dan in de zomermaanden zeker eens langs bij Suzanne en haar dochter. www.missvanilla.be

Zijn er nog andere zaken? Zeer zeker! Zoek het gerust eens op of vraag onze adviezen wanneer je iets specifieks zoekt maar dit zijn alvast onze favorieten.

Waar kan ik overnachten in Oudenaarde?

Wanneer je van ver komt, of je hebt je consulten gepland op 2 aaneensluitende dagen, dan kan je makkelijk overnachten in Oudenaarde. Er is het Leopold hotel, Country lodge Moriaanshoofd, Hotel De Zalm, Hotel Restaurant Steenhuyse en Hotel La Pomme d'Or. Daarnaast zijn er ook verschillende mooie B&B's: Jezuietenplein 21, 't Oezent en 't Huis van Ename. Online kan je mogelijks nog andere mogelijkheden vinden.

Ik wil graag een afspraak maken

 • Telefonisch: 0472 50 92 46
 • Online: Klik hiernaast op 'Maak nu een afspraak'

Wenst u meer informatie over onze aanpak, de planning of tarieven, dan kan u mailen naar info@terugcontrole.be.

Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief