Ervaring - Opleidingen

Ervaring

In de loop van haar 5 jaar durende opleiding kinesitherapie hoort Lieve een eerste keer beknopt over de McKenzie-methode, maar ze schenkt er verder niet veel aandacht aan. De extra postgraduaatsopleiding manuele therapie die ze daarna aanvat, wordt een frustrerend jaar omdat ze naar eigen zeggen “wel een karrenvracht aan verschillende technieken leert, maar weinig informatie krijgt over de exacte toepassing ervan”.

Terwijl ze haar opleiding manuele therapie succesvol afwerkt, gaat Lieve aan de slag in een kinesitherapie-praktijk in Sint-Amandsberg bij Gent. Ze werkt, in combinatie met werk in andere praktijken, tot 60 uur per week en moet een behandelwijze gebruiken die haar geen echte voldoening schenkt. Door een teveel aan werk en stress belandt ze uiteindelijk zelf met rugpijn op de behandelingstafel van een chiropractor, die haar aanraadt om bij een McKenzie-therapeut langs te gaan en… de methode blijkt te werken!

Door die positieve ervaringen met McKenzie-therapie besluit Lieve om zich ook zelf voor de McKenzie-opleiding in te schrijven. Een nieuwe wereld gaat voor haar open en laaiend enthousiast over deze nieuwe methode raast ze met succes op één jaar tijd door de basisopleiding, die normaal 2 jaar duurt. Na die basisopleiding mag Lieve haar internationale McKenzie-diplomaopleiding aanvatten en in 2015 behaalt ze – onder meer na een stage van 10 weken in Austin (Texas, Verenigde Staten) - haar diploma Mechanische Diagnose en Therapie (MDT).

Visie Ikigai: het beroep als een roeping voor voldoening

Visie

Lieve gelooft sterk in het Japanse ‘ikigai’, een concept dat verwijst naar de passie, naar de bestaansreden in iemands leven. Ikigai bestaat uit vier elementen: wat je graag doet, wat de wereld nodig heeft, waarvoor je vergoed kunt worden en waar je goed in bent. Volgens deze oosterse levensfilosofie moet een job wars van financiële compensaties dus ook een roeping zijn, een activiteit die je graag en goed doet en waarmee je bovendien anderen vooruithelpt. Omdat Lieve haar ikigai vindt in het oplossen van hoofdpijn- en migraineproblemen, opende ze in 2018 een eigen gespecialiseerde praktijk in Leupegem.

Net zoals Lieve heilig in de zelfredzaamheid van haar patiënten gelooft, gelooft ze ook dat er voor elk probleem een oplossing bestaat. Ongeacht of je al vijftien keer eerder werd doorverwezen of ‘uitbehandeld’, want Lieve is een bijtertje: ze haalt bijna net zoveel voldoening uit de zoektocht als uit het uiteindelijke oplossen van jouw klachten. Wees er dus maar zeker van dat ze zoekt én vindt!

Lieve gelooft ook heel sterk in de vertrouwensrelatie tussen therapeute en patiënt, omdat zo’n dynamische wisselwerking de beste garantie op duurzame resultaten biedt. Door een mix van gedrevenheid en persoonlijk vertrouwen is Lieve altijd nauw betrokken bij de situatie van haar patiënten: TeRUG Controle behandelt dus geen dossiers, maar personen.

Het concrete mikpunt van een behandeling is de zelfredzaamheid van een pijnpatiënt: terug zelfstandig en onafhankelijk in het leven kunnen staan door controle te krijgen over de klachten. Het ultieme doel is een goede balans tussen lichaam en geest voor een goede algemene gezondheid.

Ik wil graag een afspraak maken

  • Telefonisch: 0472 50 92 46
  • Online: Klik hiernaast op 'Maak nu een afspraak'

Wenst u meer informatie over onze aanpak, de planning of tarieven, dan kan u mailen naar info@terugcontrole.be.

Aarzel dus niet om ons te contacteren!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief