Doorgestuurd op aanraden van mijn huisarts

Lieve houdt erg veel rekening met je werk- en thuissituatie en zorgt ervoor dat de aangeleerde oefeningen niet te ingewikkeld zijn

Ik ben bij Lieve gegaan op aanraden van mijn huisdokter; nadat ik al geruime tijd erge hoofdpijn had die dagen bleef aanhouden en daarbovenop steeds vaker terug keerde. Daarbij kreeg ik een blokkering van mijn schouders en nek. Die blokkering van nek en schouders is een iets wat vaker terug keert en is wellicht stress-gerelateerd. Ik was daarvoor reeds vele malen bij de osteopaat geweest die dat op die moment erg goed los krijgt.

Lieve stelde eerst een aantal vragen waaruit ze kon leren wat het probleem precies was. Ze leerde mij vervolgens enkele oefeningen en wees mij op mijn foute zithouding. Het begon met basisoefeningen en naarmate ik die beter kon, werden de oefeningen aangepast/uitgebreid zodat mijn rug terug soepeler werd.
Het is de bedoeling dat ik met die oefeningen zelf de blokkeringen los krijg. Lieve gaf mij ook een rugondersteunend kussen, waardoor ik rechter ga zitten en mijn schouders meer ontspannen houd. (zeker ook tijdens dagelijkse lange autoritten) Door het uitvoeren van de oefeningen en gebruik kussen ontstond er eerst een vervelende pijn in mijn onderrug. Daar had Lieve tijdens een volgende sessie meteen ook een eenvoudige oefening voor om de onderrug ook weer soepeler te krijgen.

Lieve geeft ook altijd heel duidelijke en plastische uitleg zodat je zelf begrijpt waardoor de pijn en blokkeringen ontstaan; met als doel dat je een andere houding aanneemt en blokkeringen kunt gaan vermijden. Lieve houdt erg veel rekening met je werk- en thuissituatie en zorgt ervoor dat de aangeleerde oefeningen niet te ingewikkeld zijn. Ze reikt tips aan over wanneer, hoe en waar je die zou kunnen uitvoeren, want oefening baart kunst…

De bedoeling is dat je de oefeningen erg gemakkelijk kan implementeren in je dagelijkse leven. Van zodra ik weer iets meer hinder heb van mijn nek en schouders doe ik de oefeningen vaker op de dag. Haar doel is dat je zelf de zwakke punten van uw lichaam kunt aanpakken met de aangereikte oefeningen, zodat je zelf de pijn en ongemakken sneller kan verhelpen.

Ook een tijdje nadien nam ze terug contact op om te zien hoe het lukt met de oefeningen… tevens een heel goede reminder om de oefeningen te blijven doen!