Marthe had al hoofdpijn sinds de lagere school

Marthe had al hoofdpijn sinds de lagere school

Over het algemeen zijn de aanvallen met 75% verminderd. Dit maakt het leven zoveel mooier!

Als sinds de lagere school heb ik zeer regelmatig last van hoofdpijn. In het begin kon ik dit meestal oplossen door medicatie in te nemen, maar dit bleef niet helpen. Daarom startte ik met behandelingen bij een osteopaat. Deze behandelingen hadden telkens een positief effect, maar dit effect was van korte duur. 

Aangezien de medicatie niet meer hielp, en zorgde voor negatieve bijwerkingen, zocht de huisarts naar passende medicatie voor migraine. Deze helpt, maar probeer ik zo weinig mogelijk te gebruiken. 

De laatste vijf jaar kreeg ik bovenop de migraine heel veel last van schouderpijn. Deze werd grondig onderzocht en verschillende reeksen kinesitherapie werden doorlopen. Vreemd genoeg met bijna geen enkel effect. Omdat deze pijn bleef aanslepen en de migraine er niet op verbeterde, klopte ik aan bij Lieve. 

Na een grondige anamnese leerde ik een eerste oefening die ik thuis dagelijks een vijftal keer moest doen. Deze oefening had meteen een zeer positief effect! Ik was bijna drie weken migrainevrij en ook mijn schouderpijn was duidelijk verminderd. Door het goede effect, begon ik de oefening steeds minder te doen. Dit was geen goed idee, want zo kwam de migraine terug. Ik contacteerde Lieve en mocht al snel terug langsgaan. Ze paste de oefening wat aan en benadrukte dat ik deze zeker moet blijven volhouden, ook al verbeteren de klachten. 

We zijn nu opnieuw een aantal weken verder en het positieve effect blijft aanhouden, doordat ik mijn oefeningen zeer regelmatig blijf doen. Sterke uitlokkende factoren kunnen zeker nog voor migraine zorgen, maar over het algemeen zijn de aanvallen met 75% verminderd. Dit maakt het leven zoveel mooier!