Terugkerende rugpijn eindelijk onder controle

Eerder sceptisch maar met een open geest ging ik samen met Lieve aan de slag...

Al enkele jaren sukkelde ik sporadisch met lage rugpijn. Af en toe "schoot er iets in mijn rug" bij het sporten of het werken in de tuin, en was ik weer vertrokken voor een reeks massages en/of core stability training bij een klassieke kinesist

Na een nieuw incident kwam ik toevallig bij Lieve terecht. Zij stelde dat ze me in een paar sessies mijn probleem zou kunnen verhelpen. Eerder sceptisch maar met een open geest ging ik samen met Lieve aan de slag. Door in gesprek te gaan over mijn levensgewoonten en hoe mijn rug daarin belast wordt (zittend beroep!), en via een aantal oefeningen om de pijn te lokaliseren, kwam ze snel tot een diagnose. Het aanwezige probleem werd helder uitgelegd, net als hoe we het zouden kunnen verhelpen. Via gerichte stretch oefeningen werd alles terug "op zijn plaats gebracht". Daarnaast werd me een kussen aangeraden dat mijn lage rug ondersteunt en zorgde voor een betere zithouding, zowel thuis als op kantoor. 

Deze twee kleine ingrepen zorgden voor een razendsnelle verbetering in mijn pijnklachten. Bovendien zijn het handige en haalbare tools waar ik zelf mee aan de slag kan. Telkens het probleem nu opnieuw de kop dreigt op te steken, voer ik opnieuw enkele dagen de aangeleerde oefeningen uit, en kan ik erger voorkomen.

Dank je wel Lieve voor het goeie werk!